Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Reiki,  Astrologie, Tarot

 

 

 


 

 

Hindin - Schoonheid

EÚn enkel "Ja",
waarvan de verrukkelijke klank
een zilveren spiraal voortbrengt,
die zich draait in schitterende kronkelingen.
Doe mee met deze dans,
die omhooggaat in een hemel
van smaragd.
Je voeten hebben nu vleugelen.

Ware schoonheid overstijgt verre de normale definitie. Het is een eigenschap die uit de wereld van het Licht komt, en die niet kan worden waargenomen door de alledaagse waarneming.
Ze is dus niet subjectief, zoals de meeste mensen geneigd zijn te geloven, behalve dan in de persoonlijke, voorbijgaande betekenis van de individuele smaak.
Ook stijgt zij verre uit boven de vorm, want zij toont ons de goddelijke grootheid, die zich in de liefde manifesteert. Dat is iets wat de menselijk ziel slechts korte, grandioze momenten kan waarnemen, want dan gaat het verloren in de intu´tie van de uitgestrektheid, waardoor de schoonheid in de eeuwige aanwezigheid van de schepping tot uitdrukking komt.
Daarom heeft de grote Kunstenaar ons de vorm geschonken. Met behulp daarvan kunnen onze zintuigen wennen aan deze schoonheid, die een spontaan gevolg is van Zijn liefde. Als je verbaasde blik valt op een landschap of op een lachend gezicht, als je blik rust op ogen die je de schoonheid van de ziel laten herkennen, en als je die bijzondere beroering gewaarwordt, die de zintuigen in verwarring brengt, laat dan je gevoel los. Want de schoonheid kan je door onbekende bewustzijnstoestanden heen in de wereld van het Licht dragen, daar wordt je bewogenheid tot gebed.

 

 

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner