Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Reiki,  Astrologie, Tarot

 

 

 


 

 

Hert van Anahata

Anahata is het chakra van de liefde, het chakra van het hart. De liefde van Anahata is een andere dan de liefde van de lust van Svadhisthana, ons tweede chakra, in onze onderbuik. Het is de allesomvattende liefde, die dieper gaat en langer blijft. Deze prachtige energie van ons hartchakra wint aan kracht naarmate we in staat zijn om Anahata meer en meer te openen. Christus, die volkomen vanuit het hart kon geven, zien we daarom ook vaak afgebeeld met een vlammend hart. Iedereen is bekend met het symbool van het hart, maar niet iedereen weet hoe je het kunt tonen. 

Het is ook niet makkelijk te vatten, deze energie van het element lucht. De ware liefde van het hartchakra heeft het vermogen om overal doorheen te dringen en alles te omvatten. Licht als lucht en door haar ijle samenstelling heel geschikt om haar doel in zich te sluiten, waardoor de ontvanger zich letterlijk in de wolken kan voelen. Ware liefde is onbaatzuchtig, ware liefde is alsof het hart is als een hoorn des overvloeds. Continu gevend, een gelukzalige stroom energie die een veelheid van aspecten zonder voorbehoud uit zich laat ontspringen. 

Hert is degene die staat voor de liefde van het hartchakra. Hert kent geen agressie en is de verpersoonlijking van het onbevangen 'zijn'. De ogen van Hert weerspiegelen zuiver haar intenties. De kwetsbare opslag van onder de fluwelen wimpers toont het ware zijn van Anahata. De sleutel voor de ontsluiting van ons hart is vaak niet makkelijk te vinden. Vele vormen van voorbehoud kunnen zorgen voor even zo vele deurtjes die op slot zijn. We kunnen leren van Hert en eens goed naar onszelf kijken. 

Doordat de deurtjes naar ons hart gesloten zijn, hebben wij voor onszelf ook de toegang geblokkeerd. En dus zelf de blokkade opgeworpen om te kunnen geven. Of je nu aan de ene kant of aan de andere kant van de deur staat, je staat er altijd voor en hij belemmert je telkens de doorgang, maar als je hem zelf hebt gesloten, heb je ook de mogelijkheid om hem weer te openen. De kwetsbaarheid van Hert is dus ook weer haar kracht. Hert is vrij, beleef het als Hert. Doe de deurtjes open en geef je hart de ruimte. Je krijgt daar je eigen vrijheid weer voor in de plaats. 

 

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner