Home

Over Loesje
Reageer op deze site of een artikel
Stuur E-mail naar Loesje


Relaties, liefde

Kinderen
Gezondheid
Make-up Tips
The King of Rock'n'Roll
Boeken, Films
Reiki,  Astrologie, Tarot

 

 

 


 

 

Wereldwonderen - De hangende tuinen van Babylon

De hangende tuinen van Babylon vormen het enige wereldwonder waarvan archeologen zich afvragen of het werkelijk bestaan heeft. Er wordt gezegd dat de tuinen aangelegd zijn door koning Nebukadnezzar die leefde van 605 - 562 v. Chr. Babylon bevond zich op het toppunt van zijn macht en er werden veel paleizen, straten, tempels en muren gebouwd.

Volgens de legende zou de koning de tuinen hebben aangelegd voor zijn vrouw Amyitis. Ze was afkomstig uit het rijk der Meden en gewend aan weelderig groene heuvels; het leven in het droge, vlakke MespotamiŽ viel haar zwaar. Volgens Oudgriekse historici waren de tuinen opgebouwd uit gewelfde terrassen die op stenen zuilen rustten. Het water, afkomstig uit de rivier de Eufraat, werd met pompen omhoog gebracht, waar het werd verdeeld via irrigatiekanalen. 

Er waren allerlei boomsoorten te vinden en de planten hingen over de terrassen, wat de lucht fris maakte. De Griek Diodorus zegt van de tuin dat hij 25 meter hoog is en 120 meter breed en diep. Volgens oude documenten zou het complex gebouwd zijn van uitgehouwen stenen en niet van bakstenen. Hoewel in de oude stad Babylon stenen ruÔnes gevonden zijn, is de locatie van dit wereldwonder nog steeds onduidelijk.

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 04/2006

Favoriete
Elvis-Sites

ElvisNews.com: Newsmagazine

Collectors site met messageboard en chat
Beetje oud, maar wel lekker

overige

Interessante links

bol.com Partner